Російські військові прикидаються цивільними і драпають з окупованих територій – Бутрій

Російські військові в Херсонській області тікають з поля бою. Прикидаються цивільними. Про це у своєму Telegram повідомив виконувач обов’язи голови Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.

“За словами жителів районів області, окупанти дуже налякані. Вони ходять по будинках місцевих та переодягаються у цивільний одяг, аби втекти з поля бою”, – говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти в Запорізькій області шукають зрадників для своїх акцій

Також він зазначив, що в області тривають активні бойові дії. Через це частина населених пунктів знаходиться на межі повного знищення.

“Через обстріли все більше населених пунктів на межі знищення. Люди масово покидають свої пошкоджені будинки, а у вцілілих заселяються окупанти. Напівпорожні села, в подекуди і повністю покинуті у Калинівській, Великоолександрівській, Високопільській та інших громадах. Від осколків снарядів травмуються діти, люди тижнями сидять у холодних погребах, без води та їжі. У більшості тимчасово окупованих громадах магазини та аптеки не працюють, світла та води немає з початку війни”, – наголосив Бутрій.

На Херсонщині деокуповано 46 населених пунктів. Але населення просять евакуюватися до безпечніших регіонів – до повного звільнення області.

Більшість звільнених населених пунктів розташовані на півночі області біля Дніпропетровської.

Ще кілька звільнили на півдні біля Миколаївщини.