Окупанти змусили “Волину” коментувати теракт в Оленівці

Російські окупанти після вбивства українських військовополонених в Оленівці змусили полоненого командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Волинського “Волину” коментувати теракт.

Росіянин запитав воїна, для чого вбили українських захисників. “Волина” відповів, що і сам не розуміє для чого вбивати людей, котрі чекали на обмін. Відео поширив пропагандист Андрій Руденко.

У відповідь на маніпулятивні питання “Волина” натякнув, що українських воїнів вбили росіяни, аби вплинути на психіку та моральний стан інших полонених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вбивство українських полонених в Оленівці відреагувала посол США

“Дуже страшна трагедія сталася. З нашого барака було видно жовте світло, розрив. Ми чули крики. Ситуація жахлива, знайти слова, щоб описати її, дуже важко. Я думаю, ця ситуація вплине і на психіку людей, які перебувають у полоні, і на людей, які можуть потрапити в полон. Буде страх і в учасників подій, і у рідних, і у близьких”, – сказав майор.

Додав, що зараз рідні та близькі українських полонених дуже переживають через те що трапилося. Досі достеменно не відомо, хто загинув. Усі в шоці.

“Пояснень ніхто не знаходить, усі в траурі. У бараку тиша. Трапилася велика біда. Люди пройшли через пекло. Грубо кажучи, всі чекають вдома довгоочікуваної свободи і на фінішній прямій відбувається така трагедія”, – сказав “Волина”.

Примітно, що пропагандисти знімали лише голову українського військового.

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку “Азов”, які перебували в колонії Оленівки, повідомив лідер руху “Азов” Андрій Білецький.

За даними російських агресорів, від вибуху в колонії для військовополонених загинули понад 50 українських захисників. Відразу після вибуху Росія звинуватила ЗСУ в обстрілі виправної колонії. Українські силові структури заявили, що вибух в Оленівці був російським терористичним актом.

30 липня окупанти виклали список прізвищ нібито поранених та загиблих внаслідок терористичних дій в Оленівці. Загинули на місці 48 людей. Ще двоє померли дорогою до лікарні, стверджують загарбники. З поранених росіяни назвали 73 прізвища полонених.

Українська сторона не може підтвердити чи спростувати ці повідомлення та перевіряє їх на правдивість.