Дитячі іграшки, меблі й одяг на вулиці: маріупольці змушені облаштовувати побут просто неба

Мешканці захопленого Маріуполя Донецької області продовжують облаштовувати побут просто неба. Їм доводиться жити на вулиці після знесення будинків, у яких вони мали квартири.

У районі колишнього кінотеатру “Савона” містяни облаштовують житло. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко 29 липня в Telegram.

“Поки окупанти сиплють обіцянками й красивими тезами про “маневрове житло”, маріупольці облаштовують після знесення будинків нові “квартири” в альтанках просто неба”, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ “всипали” росіянам на сході: до Маріуполя привезли багато поранених окупантів

Російські загарбники продовжують наживатися на горі маріупольців, наголосив Андрющенко.

“Вартість перепоховання зросла до 35 тисяч гривень в еквіваленті. Водночас “МВС” та “МНС” відмовляються взагалі вивозити тіла померлих від природніх причин безплатно. Тому самотні люди після смерті залишаються в помешканнях. На вулиці Троїцькій, 71, квартира 69 четвертий день у замкненій квартирі перебуває труп. За повного ігноруванні влади окупантів”, написав Андрющенко.

Згідно з “рішенням” окупаційної влади Маріуполя Донецької області, громадяни України позбавлені права власності на нерухомість. Відповідна “ухвала” російських загарбників діятиме від 19 липня. Російська Федерація “позбавила” прав на нерухомість тих українців, які не пройшли реєстрацію в ОРДО.

У захопленому Маріуполі опалення зимою не буде. Люди виживатимуть взимку як зможуть.

Депутат Держдуми Росії Дмитро Саблін казав, що в місті під гуртожитки готують вцілілі готелі, інститути й офісні будівлі. Людям доведеться зимувати там або самим розв’язувати питання з опаленням.

Раніше колабораціоністи обіцяли підготувати котельні. На ремонт лише однієї котельні потрібен приблизно рік. У місті зруйновано й 70% газових магістралей.