Ракетами С-300 в єдину школу на районі: подробиці ранкового обстрілу Миколаєва росіянами (Відео)

Миколаїв

Повномасштабна війна росії проти України

Українські військові зафіксували близько 10-ти прильотів

Миколаїв уранці знову здригнувся від потужних вибухів – ворог гатив по місту з перероблених ракетно-зенітних комплексів С-300. Військові зафіксували близько 10-ти прильотів.  Під приціл окупантів потрапила школа – вона зруйнована вщент, а крім того – складські приміщення та міський яхт-клуб. Деталі збирали журналісти “5 каналу”. 

Три з десяти ракет, які рашисти випустили на світанку по Миколаєву, поцілили у школу. Від них на подвір’ї та поряд із ґанком утворилися величезні вирви. Вибухова хвиля була такою потужною, що не вціліло жодного вікна. А в основному двоповерховому корпусі завалилася стіна та впало перекриття. У цей час у школі перебував охоронець. Він дивом залишився живим.  

Нині освітяни виносять вціліле майно. На допомогу прийшли і випускники та батьки учнів. Це єдина школа у мікрорайоні. Де діти  вчитимуться – невідомо.  

Через ракетну атаку сильно пошкодило і приватний сектор району.  Будинок подружжя пенсіонерів Валентини та Валерія – розташований біля школи. Жінка і досі під враженням від вибухів. Каже, дуже злякалася. 

“Тут перший пішов, другий пішов, третій. Вже не пам’ятаю. Я почала кричать, бо у нас там же діти, в мене зять із внуком. Він мене держе, а я кажу – там діи, пусти мене. А він  каже подожди, бо будуть ще стрілять”, – згадує жителька району Валентина.

У будинок пенсіонерів ворожий снаряд прилітає не вперше. На початку березня уламки рашистської ракети повністю зруйнували дві кімнати – ванну і вбиральню та вибили вікна. Нині – частково побита стеля, гараж та впала огорожа. 

Комунальники прибирають наслідки ракетної атаки, а бригади енергетиків лагодять  пошкоджені мережі, аби надвечір мікрорайон був зі світлом. У військовій комендатурі оборони Миколаєва вже ідентифікували тип зброї, з якої обстріляли місто.  

“Ворог продовжує нічні та ранкові обстріли міста Миколаєва ракетами С-300, вчора були “Смерчі”. Вони намагалися знайти щось в одному з лісів, так нічого і не знайшли. Закінчилося все пожежею. Наразі встановлюються всі обставини”, – повідомив речник Миколаївської обласної військової адміністрації Дмитро Плетенчук.

Правоохоронці збирають залишки розірваних ворожих боєприпасів  та фіксують  наслідки злочинів – усі матеріали будуть передані у служби, які займаються розслідуванням злочинів рф проти українського народу.

Наталія Приходько, Миколаїв, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, ввечері знову лунали вибухи в Миколаєві.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.