Росія вгатила по військовій частині в Лютежі: подробиці

Росія завдала ударів по військовій частині в Лютежі Київської області.

Одна будівля зруйнована та дві пошкоджені. Про це під час брифінгу 28 липня розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ранковий обстріл Київщини: назвали, скільки ракет запустили по регіону

“Близько 5 години ранку противник наніс удар шістьма крилатими ракетами типу “Іскандер” по військовій частині у Лютежі Київської області. Одна будівля зруйнована та дві пошкоджено. Одну крилату ракету збили. Противник завдав удару з акваторії Чорного моря, з району миса Фіолент”, сказав.

Також був завданий обстріл по Гончарівському в Чернігівській області з РСЗВ, близько 20 снарядів. Пуски здійснені з Зябрівки в Білорусі. Є втрати в особовому складі, вони уточнюються.

Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба додав, що внаслідок обстрілу Вишгородського району пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури. На місці працюють рятувальники.

Попередньо постраждали п’ять цивільних. Загиблих немає.

Упродовж години вранці 28 липня росіяни запустили з Білорусі понад 20 ракет в напрямку України. Дев’ять з них вдарили по території Гончарівської громади Чернігівської області. Впали в лісовий масив, за даними ОК “Північ”.

Частина ракет дісталася Київської області. Прилетіло в об’єкт інфраструктури однієї з громад Вишгородського району.

Також, за неофіційною інформацією, вибухи лунали в Києві. Очевидці нарахували щонайменше два розриви. Частину ракет нібито вдалося збити протиповітряній обороні.