“Це фініш” – Путін відправляє у “відрядження” на Донбас ув’язнених пенсіонерів

У Смоленській області Росії пенсіонери Федеральної служби виконання покарань почали отримувати дзвінки з пропозиціями вирушити у “відрядження” на Донбас.

“Відрядження” пропонують поки без натиску. Відповідне повідомлення надійшло на гарячу лінію російського правозахисного проєкту “Гулагу нет”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Київська хунта” й “нацики”: в РФ придумали довідник для любителів “русского мира”

“Все це фініш. Ув’язнені, боржники, і тепер ще 60-річні пенсіонери ФСВП. Кадрові офіцери ФСБ та Федеральної служби охорони під ракетниці Himars не хочуть їхати, вирішили замість себе холопів і тих, кого простіше відправляти. Кого їм не шкода. Вирішили під рушниці поставити і ув’язнених, і пенсіонерів ФСВП”, йдеться у повідомленні.

Російська Федерація намагається набрати найманців з країн Центральної Азії, ув’язнених та представників віддалених регіонів. Активно розгортають кампанію під гаслом “від кожного суб’єкта федерації по батальйону”. В її рамках Кремль зобов’язав кожен з 85 російських регіонів, включно з Кримом і Севастополем, сформувати та фінансово простимулювати по одному новому батальйону “добровольців” для участі у війні проти України.