Турецька компанія безкоштовно передасть Україні Bayraktar, на який зібрали гроші поляки

Bayraktar TB2

Повномасштабна війна росії проти України

Зібрані у Польщі кошти на безпілотник буде витрачено на гуманітарні проєкти в Україні

Турецька компанія Baykar Makina передасть “польський” Bayraktar Україні безкоштовно, а зібрані у Польщі кошти на безпілотник буде витрачено на гуманітарні проєкти в Україні. Про це повідомив у Фейсбуці ініціатор акції зі збору у Польщі коштів на Bayraktar Україні журналіст Славомір Сєраковський.

“Чудова новина! Наша допомога подвоюється”, – написав Сєраковський після переговорів із турецькою та українською сторонами.

До повідомлення він додав копію документа, отриманого від виробника БПЛА Bayraktar TB2. У листі підкреслюється, що турецька компанія “вражена тим, що в акції взяли участь сотні тисяч поляків”.

“Ми хочемо бути частиною цього людського жесту солідарності і робимо пропозицію. В рамках вашої акції ми безкоштовно передамо українцям безпілотник Bayraktar TB2, щоб вони якнайкраще захищали свою Батьківщину”,- йдеться у повідомленні Baykar Makina.

Нагадаємо, Польща – це вже друга країна після Литви, яка зібрала гроші на “Байрактар”. Аналогічні акції нині проводять у Норвегії та Канаді.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.