Оголосили збір грошей на винищувач F-16: докладно про амбітні цілі київських кадетів (Відео)

Винищувач F-16

Повномасштабна війна росії проти України

Гуртом ліцеїсти разом із педагогами написали “листи перемоги” бійцям, які лікуються у військовому шпиталі

Амбітний збір на винищувач F-16 для Збройних Сил України нині оголосили кадети та панянки столичного ліцею-інтернату №23 “Кадетський Корпус” імені Володимира Великого. Кампанію зі збору коштів ініціювали до дня української державності, який відзначаємо вже 28 липня. Також ліцеїсти та їхні педагоги написали листи перемоги українським бійцям, які нині лікуються у Київському військовому шпиталі.

Повітряна тривога у Києві ставить під загрозу вчасний початок заходу. Викладачі разом із кадетами і панянками – у бомбосховищі ліцею. Нині тут активно роблять ремонт перед початком нового навчального року. А ще для зручності будуть вбиральні. У сховищі діти почуваються в безпеці. Настрій у ліцеїстів позитивний, із думками про перемогу.

“Сподіваюся, вся країна сподівається, що скоро буде мир у нашій країні, що ми обов’язково переможемо, що російські окупанти як мінімум згниють в нашій землі, ну і все буде Україна”, – каже ліцеїст.

На щастя, тривога завершується, і з підвалів бомбосховища ліцеїсти хутко рушають до зали урочистих подій. Збираються на урок напередодні дня української державності та дня пам’яті Володимира Великого, чиє ім’я вже два роки носить освітній заклад.

На урок зібралися і для того, аби провести патріотичний флешмоб. Гуртом ліцеїсти разом із педагогами написали “листи перемоги” бійцям, які лікуються у військовому шпиталі.

“Напишемо листи перемоги, нашим захисникам які захищали, захищають нашу країну і продовжують бути сильними”, – сказала вчителька української мови та літератури Вікторія Степна.

Писати листа українським захисникам ретельно готувалася Кіра. Що нині хоче сказати воїнам – підготувала вдома, а на уроці старанно перенесла на чистовик.

“Пишу подяку воїну за те, що він захищає мене, моїх друзів, рідних і мою країну. Пишу, щоб він швидше повертався додому, порадував своїх рідних, що війна закінчилася і все тепер добре”, – розповідає учениця 5-го класу.

Листа воїнам написав і Павло. Нині мріє стати десантником, як його батько.

“Щоб пошвидше настав мир і ми перемогли. В мене тато десантник, і я теж хочу стати”, – каже кадет.

І вдячності військовим у дитячих листах найбільше.

“Ми хочемо, щоб був мир, ми бажали щастя нашим захисникам. Вони нас оберігають і ми цьому дуже раді”, – наголошує Артем.

Кадети панянки та педагоги ліцею написали десятки листів перемоги, які вже незабаром відправляться до бійців, які проходять лікування у Київському військовому шпиталі.

А ще ліцеїсти поставили собі амбітну мету! Аби підтримати українську авіацію, хочуть зібрати кошти для закупівлі сучасного американського винищувача F16, який може з’явитися в нашому небі з початком лендлізу.

“Ми майбутні захисники нашої держави, хочемо допомогти захисникам, які зараз захищають Україну”, – заявив президент ліцею, кадет 11-го класу, віцесержант Данило.

“Саме цей літак, він є легкий, до нього не потрібні важкі деталі, сам він дуже міцний, і стоїть на озброєнні США, тому нам він підходить”, – зауважив старший кадет Михайло.

Вартість такої пташки величезна! В залежності від комплектації, десятки мільйонів доларів. Але ліцеїсти нагадують, українці вже довели, непідйомних сум не буває! Нині сподіваються, їхня ініціатива об’єднає не лише учнівську спільноту, а й усіх небайдужих.

“Хочемо, щоб всі українці долучилися до цього. Думаю, всім українцям хочеться цього, щоб наше небо було мирним і спокійним”, – вважає кадет.

Перша інформація про збір уже є на інстаграм сторінці Кадетського корпусу. Утім, реквізитів чи посилань, куди відправляти кошти, ще немає. Їх обіцяють оприлюднити згодом. Збір, кажуть кадети, планують проводити спільно з відомими волонтерами, які вже мають досвід мільйонних зборів на потреби ЗСУ.

Ірина Сисак, Юрій Усік, “5 канал”.

Читайте також: Гроші збирають у банку, а потім здають в банк: як пенсіонери з Дніпра допомагають ЗСУ – сюжет

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.