У Києві працює координаційний штаб для рідних військовополонених: контакти та перелік послуг

У Києві продовжує роботу громадська приймальня Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими (КШППВ).

Розташована вона на вул. Спаська, 37. Громадян приймає за попереднім записом, повідомило Головне управління української розвідки в Telegram.

“КШППВ надає консультації щодо соціальних, юридичних та процедурних питань, пов’язаних з перебуванням воїна у полоні, зокрема державних соціальних зобов’язань, гарантованих у випадку потрапляння в полон”, ідеться в повідомленні.

Телефон громадської приймальні: 0(44) 425 12 09. Ліня працює з 9:00 до 17:00 з понеділка по п’ятницю. Обід з 13:00 до 14:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити рідним зниклих безвісти, загиблих й полонених військових: інструкція

Фахівці громадської приймальні при КШППВ допоможуть:

– отримати психологічну підтримку;
– отримати інформацію щодо юридичних та процедурних питань, пов’язаних з перебуванням воїна у полоні;
– перевірити відомості про статус полоненого чи полоненої у базі даних Національного інформаційного бюро;
– отримати консультації щодо державних соціальних зобов’язань, гарантованих у випадку потрапляння в полон.

При Координаційному штабі також працює консультаційна лінія 0(95) 412 74 24. Час роботи: понеділок-п’ятниця 10:00 16:00. Електронна пошта: [email protected].

“Консультаційна лінія призначена для допомоги родинам та близьким оборонців, які потрапили в полон або зникли безвісти за особливих обставин. Питаннями збору та узагальнення даних про військовополонених, загиблих, зниклих безвісти, незаконно затриманих окупантами, у тому числі з-поміж цивільного населення, займається Національне інформаційне бюро”, додали в ГУР.

Звернутися на гарячу лінію бюро можна за номером 1648 в Україні або +38 0(44) 287 81 65 з-за кордону.

29 червня відбувся наймасштабніший обмін військовополоненими між Україною та Росією від 24 лютого. В Україну повернулися 144 її захисники.

Зі 144 звільнених 17 прикордонників і 95 оборонців Азовсталі. Серед останніх 43 військовослужбовці полку “Азов”. Найстаршому звільненому захиснику 65 років, а наймолодшому 19. Більшість із визволених військових мають поранення. Дехто пересувається на милицях або в інвалідних візках.

Загалом обміну чекають ще майже 2,5 тис. оборонців Азовсталі.