У Херсоні смердить трупами росіян

Місцеві мешканці скаржаться на трупний сморід у тимчасово захопленому Херсоні.

Пояснюють роботою мобільних крематоріїв російських окупантів, каже депутат Херсонської облради Сергій Хлань в ефірі “24 каналу”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Нас чекає багато хороших новин” МВС про контрнаступ ЗСУ на півдні

“Орки після влучних потраплянь починають запускати мобільні крематорії. Палити якраз своїх же. Ніхто нікого нікуди не відправляє”, сказав він.

Щоб приховати пересування своєї техніки, російські окупанти відключають мобільний зв’язок в області.

“Сьогодні з ночі майже до обіду був відключений мобільний зв’язок по всій Херсонській області. Це вони так пересувають свою техніку – інколи вночі, а інколи і вдень. Але головне – вони відключають мобільний зв’язок для того, щоб не можна було відстежити пересування цієї техніки, на превеликий жаль, це так відбувається”, зазначив Хлань.

ЗСУ, імовірно, готуються почати або вже почали контрнаступ в Херсонській області. Публічна інформація про хід і темпи контрнаступу буде обмеженою та надходитиме із затримкою, повідомив американський Інститут вивчення війни 24 липня.

Військові тісно співпрацюють з херсонськими партизанами, які координують і наводять на знищення складів в області. В окупантів не залишилося там безпечного місця, де вони могли б розташовувати свої боєкомплекти й ремонтувати бронетехніку.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим. Це необхідно, щоб ЗСУ під час наступу не наражали на небезпеку цивільне населення.