Ера проросійського лобі зникає – в ОП відреагували на підозри ексміністрам

Кримінальні підозри ексміністрам часів Віктора Януковича Костянтину Грищенку й Олександру Лавриновичу робота над помилками минулого.

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, це ще й чітка відповідь системи, про що написав у Telegram.

“Закриття проросійських телеканалів, арешти вісників “русского мира”, зачистка спецслужб від зрадників у погонах та, врешті-решт, кримінальні підозри ексміністрам юстиції та закордонних справ це чітка відповідь системи й робота над помилками минулого. Більше ніхто не зможе зраджувати країну, лобіюючи інтереси Росії на державних посадах в Україні”, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Класична російська шизофренія”: Подоляк прокоментував заяви Лаврова

За словами Подоляка, зараз остаточно демонтують проросійську політичну й економічну інфраструктуру, яку “після відновлення незалежності збирали з уламків СРСР російські спецслужби”.

“Вже сьогодні можна констатувати: в Україні залишається в минулому ера проросійського лобі, а з нею і цілий пласт медіаескорту, що годувався, просуваючи російський вплив. Політичний фундамент країни, як і її інформаційна матриця, сьогодні зазнають тектонічних змін”, додав він.

На думку радника Офісу президента, Україна тепер має шанс на нове якісне майбутнє, а український народ отримає відкриту, чесну, відповідальну політику.

У квітні 2010-го Янукович і Медведєв підписали “Харківські угоди”, якими продовжили термін перебування Чорноморського флоту Росії в Криму з 2017-го до 2042 року з автоматичною пролонгацією на п’ять років.

Коли у Верховній Раді розглядали ратифікацію цієї угоди, тодішнього спікера Володимира Литвина закидали яйцями.

Рада національної безпеки й оборони доручила СБУ перевірити на предмет державної зради ратифікацію 236 народними депутатами “Харківських угод”.

СБУ обшукала Верховну Раду, Кабінет міністрів і РНБО.