“Не треба мені “рятувальників”, буду жити з українцями до кінця днів: будинок росіянки потрапив під обстріл на Запоріжжі (Відео)

"Град"

Повномасштабна війна росії проти України

По Комишувасі гатять артилерією, ракетами систем залпового вогню

Артилерійські дуелі тривають на Запоріжжі. Про це повідомляє голова військової адміністрації Олександр Старух. За добу там зафіксовано понад півсотні обстрілів. Під ворожим вогнем сім громад регіону, є жертви серед мирного населення. Знімальна група “5 каналу” побувала у Комишувасі та навколишніх селах. Місцеві розповідають, що останнім часом окупанти гатять по українській території збільшеним калібром.

Комишуваха розташована за тридцять кілометрів від Запоріжжя та за двадцять кілометрів від передової. Її назва постійно фігурує у фронтових зведеннях. Фактично, воно навіть не входить до так званої “сірої зони”, але обстріл цього населеного пункту відбувається майже щодня.

По Комишувасі гатять артилерією, ракетами систем залпового вогню. Тут багато понівечених будинків. Стіни п’ятиповерхівок чорніють отворами від влучання снарядів. Під вогнем й довколишні села. У городі пані Ольги вирва розміром зо чверть футбольного поля.

“Тільки вправилася й зайшла в хату, чую так бахнуло, дуже такий великий звук був – не просто хвиля пішла пиляки, бруду, скло посипалося в хату”, – розповідає жителька Таврійського Ольга Квас.

Жінка показує рештки російського боєприпасу, які зібрала на власному подвір’ї. Розповідає, що останнім часом над селом постійно кружляють ворожі літаки. Удар по її оселі відбувався саме з повітря.

“Я не знаю, що вони хочуть, на мирне населення, не знаю. Що вони хочуть добитись, залякати нас? Нас не залякаєш”, – додала жінка.

У сусіда Антона на іншому боці вулиці вибуховою хвилею повибивало всі шибки, побило шифер. Уламками понівечило машину.

“Якраз я тільки собі каву зробив, і о 9 ранку прилетів снаряд. А у цей час я вже хотів виходити, збирати машину. Сидів би у салоні, ось земля, ось осколки, було б поранення”, – наголосив житель Таврійського Антон.

Місцеві кажуть, до обстрілів із “Градів”, артилерії та мінометів уже звикли. Але останнім часом ворог почав гатити значно збільшеним калібром.

“Нам дуже страшно. Дуже, та ще після оцього всього. В мене чоловік інвалід лазив он три дні ремонтував дахи, земля, отака, спечена, не осколки, а спечена земля, і здоровенні дірки”, – запевнила жителька Таврійського Зінаїда Сергіївна.

Вирви на полях й у сусідньому селищі Зарічному. По селу окупанти стріляли корабельними ракетами.

“Був простий город, люди ось вирощували щось, і ось таке сталося”, – розповів житель Зарічного Олександр Панченко.

Під час цього обстрілу Олена з дочкою були вдома. Жінка розповідає, що встигли лише обійнятися та молилися, щоб цей жах швидше скінчився.

“Обнялися з донькою та й сидимо, що ще, які правила можуть бути? Он погріб, якщо йти у цей погріб – он вдарило сколком, он, два метри, ну і що цей погріб врятує? А більше бігти немає куди”, – зазначила жителька Зарічного Олена Парфівець.

Пані Олена – етнічна росіянка, з характерною вимовою, але тривалий час живе в Україні. Але, каже, ніколи не могла уявити, що побачить щось подібне.

“Я особисто вважаю, що у росіян не всі вдома. По іншому вони не можуть, я сама росіянка, прожила все життя з українцями, вони мені нікого погано не зробили. Прийшли росіяни, дивіться, що вони мені зробили. І ось, “рятувальники” прийшли. Не треба мені “рятувальників”, я з українцями жити буду до кінця днів”, – підсумувала жителька Зарічного Олена Парфівець.

За останню добу на запорізькому напрямку зафіксовано понад півсотню ворожих обстрілів. Під вогнем окупантів сім територіальних громад регіону.

Денис Розенков, Дмитро Дубіна, Запорізька область, “5 канал”

Читайте також: ОВА про ситуацію в Україні: рашисти ведуть обстріли вісьмох областей, десятки сіл Херсонщини – на межі знищення 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.