Українці б’ють ворога на всіх напрямках – Генштаб

Збройні сили України завдають ворогу втрат на всіх напрямках де тривають активні бойові дії.

Успішно працює українська артилерія, пише Генштаб у вечірньому зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти провалили розвідку боєм на Харківщині

На Південнобузькому напрямку росіяни намагаються не допустити українські війська вглиб тимчасово захопленої території. Ворог використовує безпілотники для розвідки.

Обстрілюють цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Осокорівка, Ольгине, Іванівка, Велике Артакове, Лозове, Широке, Квітневе, Любомирівка, Березнегувате, Котляреве, Степова Долина, Нова Зоря, Лупареве та інших. З авіації ворог бив біля Мурахівки та Новогригорівки.

“На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін в діяльності противника не відзначається. Ворог здійснив обстріли зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Миколаївка, Волфине, Павлівка та Уланове Сумської області”, йдеться у повідомленні.

Українські захисники готуються до контрнаступу на Херсон. Цьому сприяють точкові удари захисників по складах боєприпасів російських військ у тимчасово захопленій Херсонській області.

10 липня ракетно-артилерійські підрозділи Збройні сили України знищили пункт управління Росгвардії під Херсоном, а також чотири склади з боєприпасами в різних районах області. Там міг загинути один із топофіцерів окупантів полковник Росгвардії Олександр Нечипуренко.

Українські військові тісно співпрацюють із херсонськими партизанами, які координують і наводять на знищення складів в області. В окупантів не залишилося безпечного місця в області, де вони могли б розташовувати свої боєкомплекти й ремонтувати бронетехніку.