ДБР знищило секретну інформацію про деяких політиків: СБУ почала розслідування

Служба безпеки України почала розслідування факту знищення працівниками Державного бюро розслідувань частини секретної інформації у справах, що стосуються українських посадовців.

Зокрема, йдеться про “Харківські угоди”, “вугільну справу” Віктора Медведчука, “справу про причетність до розстрілів на Майдані колишнього голови СБУ Олександра Якименка”, “справу щодо доведення української армії до зубожіння” та низку інших справ, повідомляє “Суспільне”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступник Венедіктової, який гуляв у Татарова, видав перші накази

Офіс генпрокурора на запит видання повідомив, що розслідують злочини за статтями про державну зраду, втрату документів, що містять державну таємницю та зловживання службовим становищем.

“Зараз прокурорами та слідчими здійснюються заходи, спрямовані на відновлення знищених матеріальних носіїв секретної інформації шляхом встановлення та витребування примірників, які зберігалися в інших установах”, відповіли “Суспільному”.

У липні журналісти повідомили, що ДБР в перші дні повномасштабного вторгнення Росії могло знищити деякі важливі матеріали проваджень.

ДБР проводить службове розслідування через можливе знищення “документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять таємну або службову інформацію”.

Водночас у бюро опублікували спростування і повідомили, що інформація про знищення матеріалів справ стосовно підписання “Харківських угод”, розгону Майдану, “вугільної справи” неправдива.

Якщо підтвердиться, що Державне бюро розслідувань у перші дні повномасштабної російської агресії знищило матеріали проваджень, то винних покарають, сказав секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов.