Правоохоронці перевіряють жителів Донеччини, які не хочуть виїжджати

У Донецькій області правоохоронці перевіряють людей, які відмовляються виїжджати з регіону через лояльне ставлення до окупантів.

Евакуацію в області продовжують. Про це повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в ефірі національного телемарафону.

“300350 осіб на добу евакуюються, це з 340 тисяч. Цифра особливо не змінюється. Тут є ще фактори. Можливо, серед тих, хто не хоче виїжджати, хтось лояльно ставиться до ворога, але цим, повірте, ми також займаємось і займаються правоохоронні органи. І мотиви деяких із них нам також відомі”, заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не інформуйте ворога: українцям нагадали, про що не можна писати в мережі

Кириленко наголосив, що евакуацію в області продовжують. Для порятунку людей застосовуватимуть ще жорсткіші й наполегливі заходи.

“Я наводжу приклади для тих, хто не хоче виїжджати. Ось людина лягає відпочивати у приватному будинку, а на ранок або вночі вже цього будинку немає. І під загрозою не просто здоров’я, а й життя. А життя і здоров’я це найцінніше”, підкреслив він.

Планується, що в осінньо-зимовий період в області має залишитися якнайменше людей.

Напередодні опалювального сезону українці виїжджатимуть з окупованих населених пунктів і міст на лінії фронту у безпечніші регіони.

Повʼязано це з пошкодженням комунікацій, розповіла міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі національного марафону.