“Націоналізація” житла: Андрющенко розповів, що робити маріупольцям

Окупанти “ухвалили” рішення позбавити маріупольців прав на власність. Відповідна “ухвала” діє з 19 липня.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів, які дії вчиняти в разі “націоналізації” нерухомості. Наголосив, що насамперед не треба звертати увагу. Про це написав у Telegram 20 липня.

“Усі рішення, ухвалені владою окупантів, є незаконними. Ніякі правові наслідки за ними не наступають як ви були власниками житла за українським та міжнародним правами, так ви і залишаєтесь. Доступу до реєстрів нерухомості в окупантів немає, тому не хвилюйтесь. Кожне заселення у вашу квартиру є протизаконним та є фактичним злочином”, зазначив він.

Відповів, що станеться, якщо усе ж українці поїдуть до Маріуполя і переоформлять житло по “законам ДНР”.

“З позитивного нічого. Навіть, якщо переоформили та поїхали назад, це не захищає від заселення маріупольцями, які залишились без житла після вашого повернення в Україну. Не по закону, тому що він там не діє. А просто тому, що можуть. Майно, яке ви хочете зберегти? Не факт, що окупанти його не розікрали. Далі зберігати його немає де. Вивезти теж де-факто окупанти з міста не дають”, написав Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закликає до співпраці з терористами: показали головного тренера-лучника Маріуполя

Зазначив, що поїздка гарантує маріупольцям можливість не повернутися на підвладну Україні територію і стати ще одним заручником, а чоловікам бути мобілізованим.

“Улітку вмирати від спеки без кондиціонерів, не мати можливості зберігати продукти через непрацюючі холодильники та взимку просто замерзнути. Померти від порізу через зараження крові. Не мати місця для лікування флюсу та страждати від зубного болю. Забути про ліки. Тому що медицини там немає. І по “дрібницях” в принципі забути про все, до чого ви звикли”, додав радник мера Маріуполя.

Підсумував, що зараз у процесі розробки механізми, які дозволять всім отримати повну компенсацію за все втрачене через окупантів.

“Тому прийміть всі ці втрати тимчасові. Ми завдяки ЗСУ вже на шляху додому. Залишилось лише дочекатись і ще трохи попрацювати на перемогу. І точно не повертатись на радість ворогу і на горе собі”, написав він.

Згідно з “рішенням” окупаційної влади Маріуполя Донецької області, громадяни України позбавлені права власності на нерухомість. Відповідна “ухвала” російських загарбників діятиме відсьогодні, 19 липня.

Російська Федерація “позбавила” прав на нерухомість тих українців, які не пройшли реєстрацію в ОРДО. Андрющенко наголосив, що це “рішення” окупантів абсолютно незаконне.