Данілов пояснив, чим “стріми з фронту” загрожують ЗСУ 

Інформація з фронту в Україні є “вкрай чутливою”, її не можна подавати в режимі онлайн.

Причина не наражати на небезпеку українських військових та не допомагати ворогу знаходити озброєння від партнерів. Про це заявивисекретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в інтерв’ю “Українському радіо”.

“За кожною інформацією, якщо вона подається некоректно, невчасно і з похибкою, ми можемо мати втрати наших хлопців і дівчат. Я хочу, щоб усі зрозуміли, що це дуже серйозне питання. І вважати, що ми маємо в режимі онлайн передавати всю інформацію з фронту це вийде за рамки певних процесів. І коли наші війська атакують, особливо з тієї зброї, яку останнім часом ми почали отримувати від наших партнерів, майте на увазі, що за цією зброєю рашисти відкрили полювання”, пояснив Данілов.

Він нагадав про звернення міністра оборони Росії Сергія Шойгу, який наказав у будь-який спосіб відстежувати та знищувати техніку, що з’явилася в Україні.

“Я категорично проти стрімів та інших речей, що стосується війни. В записі можна дещо дивитися, коли пройде час, коли ця техніка відійде на відповідну відстань від міста, де відпрацювала”, пояснив Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов анонсував новини від розвідки про “людей, які не вилазили з екрану”

Озброєння, яке надходить в Україну від міжнародних партнерів, після навчання українських військових відразу відправляється на фронт, а не знаходиться на складах, сказав Данілов.

“Ситуація непроста, але жодної хвилини зброя не затримується, а відразу відправляється на фронт. Ми готуємо зараз достатню кількість наших військових, які мають цю зброю опанувати й використовувати її. І з кожним днем використання стає все краще і краще. Ми маємо розуміння, що ворог так само не спить. Він на сьогодні поставив завдання знаходити цю зброю і знищувати її”, повідомив секретар Радбезу.

Він підкреслив, що жодної одиниці зброї з вини українських військових або медійників ворог не знищував. Данілов запевнив: щоразу всі члени Ставки головнокомандувача та РНБО на 6:30 отримують звіт про стан справ на фронті та у військах. Однак 90% такої інформації закриті для суспільства.

Раніше радник голови Офіса президента Михайло Подоляк писав, що Україні для паритетної війни з РФ треба 1 тис. гаубиць 155-мм, 300 реактивних систем залпового вогню та 500 танків. Журналісти запитали в Олексія Данілова, чи погоджується він з такими розрахунками.

Той заявив, що такі речі мають право озвучувати лише три особи в Україні. Данілов не розуміє, “з якого переляку Подоляк є голосом армії”.

Також секретар РНБО розкритикував заяви політиків про втрати України на війні.