Шість років тому вбили Павла Шеремета: де зараз фігуранти справи

Минуло вже шість років з моменту вбивства журналіста Павла Шеремета. 20 липня 2016 року він загинув внаслідок підриву авто в центрі Києва.

У середу друзі й колеги зібралися біля пам’ятника Шеремету в столиці, щоб покласти квіти. Фотографіями поділилося видання “Ґрати”.

2020 року прокуратура обвинуватила у виконанні вбивства музиканта-спецназівця Андрія Антоненка, дитячу кардіохірургиню Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугарь. Вони повністю заперечують провину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Для мене досі не зрозуміло, чому цей театр абсурду продовжується” як пройшов суд у справі Шеремета

Адвокат Дмитро Круговий, який захищає Антоненка, сказав виданню, що зараз судовий процес припинено. Це пов’язано з тим, що Антоненко та Дугарь воюють. Їхні адвокати Станіслав Кулик та сам Круговий мобілізовані.

Замовників злочину за шість років так і не було названо.

Павло Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року – його підірвали в авто. 12 грудня 2019-го в Нацполіції заявили, що в причетності до вбивства підозрюють музиканта й ветерана АТО Андрія Антоненка, дитячого кардіохірурга Юлію Кузьменко й військову медсестру Яну Дугарь.

Антоненка звільнили під домашній арешт у квітні 2021 року після 505 днів у слідчому ізоляторі. Кузьменко відпустили під домашній арешт у серпні торік, вона провела понад сім місяців у в’язниці. Дугарь з самого початку тримали під нічним домашнім арештом, а торік суд зняв із неї електронний браслет.

Усі троє заперечують причетність до вбивства. З 2020 року справу розглядає суд.