Високопосадовець із РФ: окупанти призначили нового гауляйтера Запорізької області

Російські окупанти “призначили” нового голову так званої військово-цивільної адміністрації Запорізької області.

Ним став перший заступник губернатора Вологодської області Росії Антон Кольцов, повідомив мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров в Тelegram 19 липня.

Раніше псевдоорган окупантів очолював зрадник Євген Балицький. Однак у Росії “раптово виникла” недовіра до колаборанта, стверджує Федоров.

“Унікальні таланти Балицького виявилися непотрібними Кремлю. Ця доля чекає на всіх місцевих колаборантів. Ви не потрібні Кремлю, зрадників ніде не люблять”, наголосив мер Мелітополя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти стягують важку техніку на Запорізьку АЕС і гатять по Україні Енергоатом

Також він перерахував “життєві здобутки” Балицького, які не допомогли зраднику протриматися “в кріслі”.

1. Без відриву від навчання у школі здобув фейкову корочку “ліквідатора”. Вона дала йому можливість завезти контрабандою велику кількість побутової техніки на початку 1990-х.

2. Зумів вкрасти $2 млн кредитів від державного банку, визнати свою провину та понести суворе покарання у вигляді штрафу в декілька сотень гривень.

3. “Послідовний “асвабадітєль”. “Звільнив” заводи “Агат”, “Старт”, “Автокольорлит” від машин та устаткування, а місто Мелітополь від промислового потенціалу.

Окупанти у Мелітополі Запорізької області розпочали підготовку до псевдореферендуму. Ходять по домівках і збирають дані, повідомив Іван Федоров. Колишній “регіонал” Євген Балицький заявив про псевдореферендум на осінь.

Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон було захоплено майже на 60%.

Терористи не припиняють обстрілювати мирні населені пункти регіону. Руйнують цивільну інфраструктуру та вбивають людей.

Ворог відкрито говорить про плани захопити місто Запоріжжя. Зокрема про це заявляв перший заступник голови так званої “військово-цивільної адміністрації” Запорізької області Артем Шарлай.