Відставка Драгі грає на руку РФ – МЗС Італії

Відставка прем’єр-міністра Італії Маріо Драгі викликала радість у Росії та грає їй на руку.

Про це в ефірі радіостанції RTL заявив міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо. Він порівняв кризу в Італії із відставкою прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, пише “Європейська Правда”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент не прийняв відставку Драгі

“У Великій Британії оберуть нового прем’єр-міністра, і дострокового голосування не буде. Тут, в Італії, у нас проблема: якщо Драгі піде, ми йдемо на дострокові вибори, це проблема для стабільності країни”, – сказав Ді Майо.

Глава МЗС Італії додав, що вчора у Москві вимовляли тости.

“Путін номер два, тобто Дмитро Медведєв, святкував і був щасливий, тому що голову Драгі подали Володимиру Путіну на срібному блюді”, вважає Ді Майо.

На думку Ді Майо, урядова криза в Італії була запланована давно, а причетна до неї його колишня партія “Рух 5 зірок”, яку нині очолює Джузеппе Конте.

“Я щасливий, що багато членів “Руху” не згодні з цією лінією. Я звертаюся до тих парламентарів, які не згодні: покажіть, що ви не згодні з цією лінією, тому що на кону майбутнє нашої країни”, додав він.

Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі оголосив, що подає у відставку.

Драгі зайняв пост глави Ради міністрів Італії 13 лютого 2021 року.

7 липня премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон пішов у відставку. Він продовжить виконувати обов’язки прем’єра до обрання нового глави керівної партії. Посаду прем’єра Джонсон обіймав з липня 2019 року.