Окупанти надумали виганяти “екстремістів” з Херсонщини й Запорізької області

Окупаційна влада Херсонської та Запорізької областей видала “укази” про примусове видворення з регіонів за “екстремістську діяльність”.

Їх підписали ватажки так званих тимчасових адміністрацій Херсонської області Володимир Сальдо й Запорізької Євген Балицький, повідомляють російські ЗМІ.

Балицький каже, що українських патріотів планують “виселяти” на підконтрольну Україні територію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колаборанта, який зривав герб України, побили

“Щоб бути гуманними й не застосовувати до них методів, які застосовує Україна, я підписав указ, завдяки якому ми зможемо виселяти людей, які належать до проукраїнської ультраправої структури, як-от “Правий сектор”, щоб їх люди просто не прибили на території. Ми будемо таких людей виселяти за стрічку”, заявив він.

Каже, що людей вивозитимуть до Василівки, де є пропускний пункт.

“Видаємо паспорт і в один кінець. Будь ласка, далі їдьте собі до Луцька, в Польщу, де вам буде зручніше, там ведіть свою діяльність. Але тут у нас мирному життю заважати ніхто не буде. І такі приклади ми вже маємо, ми скоро про це говоритимемо”, каже колаборант.

Балицький додав, що тепер за неповідомлення про “злочин” чи “екстремістську діяльність” навіть в інтернеті людину прирівнюватимуть до “злочинця”.

“А також члени сім’ї та інші люди, які знали, брали участь і не доповідали про ситуацію до правоохоронних органів, виселятимуться з території”, сказав він.

Російські окупанти готують на 11 вересня псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях у Херсонській і Запорізькій областях, повідомляв начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

11 липня президент країни-агресорки РФ Володимир Путін підписав указ про спрощення отримання російського громадянства для всіх громадян України.