Окупанти надумали виганяти “екстремістів” із Херсонщини та Запоріжжя

Окупаційна влада Херсонської та Запорізької областей видала “укази” про примусове видворення з регіонів за “екстремістську діяльність”.

Їх підписали ватажки так званих “тимчасових адміністрацій” Херсонської області Володимир Сальдо та Запорізької Євген Балицький, повідомляють російські ЗМІ.

Балицький каже, що українських патріотів планують “виселяти” на підконтрольну Україні територію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колаборанта, який зривав герб України, побили

“Щоб бути гуманними й не застосовувати до них методів, які застосовує Україна, я підписав указ, завдяки якому ми зможемо виселяти людей, які належать до проукраїнської ультраправої структури, таких як “Правий сектор”, щоб їх люди просто не прибили на території. Ми просто будемо таких людей виселяти за стрічку”, заявив він.

Каже, що людей вивозитимуть до Василівки, де є пропускний пункт.

“Видаємо паспорт і в один кінець. Будь ласка, далі їдьте собі до Луцька, до Польщі, де вам буде зручніше, там ведіть свою діяльність. Але тут у нас мирному життю заважати ніхто не буде. І такі приклади у нас уже є, ми скоро про це говоритимемо”, каже колаборант.

Балицький додав, що тепер за не повідомлення про “злочин” чи “екстремістську діяльність”, навіть в інтернеті, людину будуть прирівнювати до “злочинця”.

“А також члени сім’ї та інші люди, які знали, брали участь, навіть не доповідали ситуацію до правоохоронних органів, виселятимуться з території”, сказав він.

Російські окупанти готують на 11 вересня псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях у Херсонській і Запорізькій областях, повідомляв начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

11 липня президент країни-агресорки РФ Володимир Путін підписав указ про спрощення отримання російського громадянства для всіх громадян України.