Головні новини дня: нові системи залпового вогню та розслідування трагедії у Вінниці

Gazeta.ua нагадує головні новини п’ятниці, 15 липня.

В Україну прибули далекобійні реактивні системи залпового вогню M270. Це американська система, знищує позиції ствольної і реактивної артилерії противника, райони розгортання його сил і засобів протиповітряної оборони, вантажних автомобілів, легкоброньованих бронетранспортерів, командних пунктів, вузлів зв’язку й інших площинних цілей.

Внаслідок ракетного обстрілу Вінниці загинули 23 людини. Серед них троє дітей. Тіла двох дітей досі не ідентифіковані. Також не можуть ідентифікувати тіла 11 дорослих. У лікарнях перебувають 73 постраждалих. Ще 18 людей шукають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ на Київщину й 15 тис. окупантів у лісі: як під Бучею готують партизан до нової зустрічі з ворогом

У полоні так званої ДНР загинув британський волонтер Пол Урі. Причиною смерті пропагандистські російські ЗМІ називають “хронічні хвороби й пригнічений психологічний стан”. Також росіяни називають Урі не волонтером, а “найманцем, який воював”.

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна написала заяву на звільнення. Новою міністеркою може стати керівниця департаменту соціальної політики й охорони здоров’я в Офісі президента Оксана Жолнович. Це не єдиний кандидат, але один з найімовірніших.

До Єльська Гомельської області сьогодні перекинуть ешелон техніки з білоруськими військовими. Метою такого маневру в Білорусі називають “посилення держкордону” з Україною, повідомляє моніторингова група “Беларускі Гаюн”.

Медіахолдинг “Медіа Група Україна” олігарха Ріната Ахметова звільняє працівників кожному обіцяють виплатити від трьох до 12 довоєнних окладів, залежно від кількості років роботи. Медіахолдинг планує продовжувати транслювати національний марафон “Єдині новини”, допоки рішення Національної ради з телебачення і радіомовлення щодо анулювання ліцензій і відповідне рішення Мінʼюсту не набудуть чинності.