У Росії іноземні ЗМІ визнали “небажаними”

У Російські Федерації генеральна прокуратур визнала “небажаною” діяльність на території країни чотирьох іноземних неурядових організацій, зокрема розслідувального проєкту Bellingcat і видання The Insider.

Про це повідомляє російське видання ТАСС у Telegram.

“Генпрокуратура визнала небажаною діяльність у Росії Bellingcat (визнаний іноземним агентом) і The Insider (визнаний іноземним агентом). Відомство направило інформацію про ухвалене рішення до міністерства юстиції Росії для внесення цих НУО до переліку небажаних”, ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не віддає західним компаніям лізингові літаки на мільярди доларів

За інформацією видання “Медуза”, до списку небажаних включили Bellingcat Ltd. (Велика Британія), Stichting Bellingcat (Нідерланди), The Insider (Латвія), Інститут правової ініціативи Центральної та Східної Європи CEELI Institute (Чехія).

Небажаним організаціям заборонено вести діяльність на території РФ під загрозою адміністративного й кримінального покарання. Роскомнагляд може вимагати від ЗМІ видалити публікації на основі матеріалів небажаних організацій, як це було з розслідуваннями “Проєкту”.

Станом на 15 липня у переліку “небажаних” було 56 організацій, серед яких видання “Важливі історії” та міжнародне об’єднання журналістів-розслідувачів OCCRP.

У країну-агресорку Російську Федерацію заборонили в’їзд 29 представникам найавторитетніших видань Великої Британії. Причиною назвали “викривлене” висвітлення дій Росії в Україні. Під заборону підпадають британські журналісти з BBC, Sunday Times, Daily Mail, Independent, Daily Telegraph, Sky News і низки інших видань. До списку також увійшли головні редактори Times, Daily Telegraph, Daily Mail та Independent.