“Нелюди, яким ніколи не буде прощення” – зірки відреагували на ракетний удар по Вінниці

У четвер, 14 липня, російські терористи накрили Вінницю крилатими ракетами “Калібр”. У результаті обстрілу 20 цивільних загинули, ще близько 90 постраждали. Серед жертв є немовля.

Українські зірки відреагували в соцмережах на теракт Російської Федерації у Вінниці.

Оля Полякова, співачка

“Моя Вінниця! Загибла маленька дитина. Боже! Спини це! Росія терорист!”.

Віктор Бронюк, лідер гурту ТіК

“Ракетний удар по моїй Вінниці. Одне з найбільш людних місць… Цивільна будівля з купою офісів, поруч пологовий будинок, великий медичний центр, ринок, одна з ключових транспортних розв’язок. “Швидкі” їдуть одна за одною… Перші оприлюднені цифри кількості жертв вже є. Серед них маленька дитина. Слів бракує… Як справжні терористи, рашисти б’ють туди, де буде найбільше смертей… Нелюди, яким ніколи не буде прощення. Ми, попри всі випробування, вистоїмо і здобудемо найбільшу перемогу в історії України! Не просто віримо у це, а точно знаємо”.

Настя Каменських, виконавиця

“Вінниця. Ракетний удар по місту сьогодні. На момент, коли я почала писати цей допис, було відомо про двох загиблих і 12 поранених. За декілька хвилин інформація оновилась. Нацполіція повідомила про 12 загиблих та 30 поранених. Невинні люди. Ранок. І бажання зробити все можливе, аби припинилось це цілеспрямоване знищення української нації. Будь ласка, поширюйте інформацію про злочини Росії з перекладом на англійську. Світ має це бачити”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готувалися до виступу у Вінниці: команда співачки Roxolana потрапила під обстріл, є загиблий

Катерина Осадча, ведуча

“У світі втомилися від війни? В Європі все менше хочуть говорити про трагедії в Україні? Це фото для вас і для росіян, що вважають нашу країну суцільною постановкою. Страшне фото, а ще за півгодини до цього мама котила візочок, розмовляла з дворічною донькою і планувала день, саме день, далі ми вже давно не плануємо… Просто уявіть, вони йшли центром міста, мирного міста. Це теракт. Ми закликаємо світ визнати Росію терористичною країною і закрити небо над Україною”.

Ектор Хіменес-Браво, шеф-кухар

“Нелюди! Невже мало смертей? Невже їм недостатньо крові? Вінниця, центр міста цивільний об’єкт. Немає нічого військового і близько. Серед білого дня вони ні за що вбили десятки людей, серед яких є діти. Кожен рот, що зараз мовчить, має понести за це кару! У мене немає слів, які б тут не заблокував Instagram. У них немає нічого святого і нічого живого в душі. Та душі вже давно нема. Кожна зароблена копійка має йти на кулі для цих виродків. Ми маємо перемогти, щоб викорінити це зло, це пекло, що вони несуть за собою!”.

Ілона Гвоздьова, хореографка

“Скільки ще невинних людей будуть гинути через війну одного д*біла, скільки світ ще буде споглядати на винищення нашої нації, збирати безкінечні зібрання, обговорювати, думати, накладати санкції, тягнути з поставками зброї і техніки, та приїжджати на екскурсії до Бучі? Господи, скільки болю, сліз та суму за наших людей, зруйновані міста і життя”.

У Вінниці о 10:46 прогриміли вибухи. На місці “прильотів” виникла пожежа, вогонь перекинувся на автостоянку. Там горіли щонайменше 50 автомобілів. Над ліквідацією вогню працюють рятувальники Екстрені служби виїхали на місце. Крім цього, вибухи чути на Черкащині.

Попередньо відомо, що по Вінниці й області росіяни випустили до 10 ракет, повідомив нардеп Олексій Гончаренко. Чотири ракети над областю збили сили протиповітряної оборони, за даними голови Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова.

Внаслідок ракетного обстрілу Вінниці загинули 20 людей. Серед них троє дітей.