Окупанти, тремтіть: Україна веде переговори з США щодо далекобійних ракет для HIMARS

Україна веде переговори із США щодо далекобійних ракет для HIMARS.

Збройні сили України мають зараз на озброєнні ракети, які вражають ціль на відстані 70 км, розповів в етері національного марафону член парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Федір Веніславський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працює HIMARS: у Луганську військова частина окупантів розлетілась вщент

“На всіх рівнях наша держава веде переговори з представниками США про необхідність надання нам ракет більшої дальності для HIMARS. Зараз ми маємо до 70 кілометрів, а загалом ці ракети різної модифікації здатні вражати об’єкти ворога на більшій глибині. Тому, я думаю, що є всі шанси пробити це й отримати далекобійні ракети”, заявив Веніславський.

HIMARS − це високомобільна реактивна система залпового вогню. Призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів.

Вона несе шість ракет для залпового вогню чи одну ракету на 5-тонній вантажівці. Систему розробили як малу, мобільну РСЗВ із можливістю “стріляйітікай”.

Європейський Союз вивчає можливість надання Україні чергового траншу військової допомоги в розмірі 500 млн.

Четверта зустріч контактної групи з оборони України у форматі “Рамштайн” відбудеться 20 липня. Її проведуть у онлайн-режимі.