Жителів Донеччини просять терміново евакуюватися

Жителів Донецької області просять терміново евакуюватися.

По Україні для них підготували 395 тис. місць для поселення. Про це повідомили в Донецькій обласній військовій адміністрації.

“Тільки за маршрутом евакуаційного поїзда Покровськ Дніпро Львів таких місць понад 150 тисяч”, йдеться в повідомленні.

На всіх етапах люди, які евакуюються з Донеччини, можуть отримати допомогу. Евакуація відбувається безкоштовно. Громади України готові приймати внутрішніх переселенців, до чого готуються заздалегідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі захоплених територій благають росіян про евакуацію мер Попасної

Укрзалізниця здійснює безкоштовне перевезення пасажирів евакуаційним потягом Покровськ Дніпро Львів. Перший відправляється з Покровська орієнтовно о 16:30 вже 13 липня.

Краматорська міська рада забезпечує можливість дістатися до Покровська на цей потяг безкоштовним автобусом.

А Донецька обласна військова адміністрація надає перелік та контакти громад, в яких можна розміститися безкоштовно. Деталі можна знайти на сайті ОВА.

12 липня на Слов’янському напрямку російські війська штурмували Мазанівку, Іванівку та Долину. Всі дії ворога були невдалі. Наші воїни відігнали окупантів назад.

Противник обстрілював зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Чепіль, Велика Комишуваха, Барвінкове, Дібровне, Мазанівка, Богородичне й Адамівка.

Окупанти намагаються покращити тактичне положення на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Обстрілюють позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення. Застосовують штурмову та армійську авіацію. В окремих районах проводять фортифікаційне обладнання передових позицій.