Цукерки та масло за сотні гривень – які ціни в захоплених містах

Окупанти звозять в захоплені міста російську продукцію та продають за завищеними цінами.

У Херсоні АТБ перейменували на АБЦ. Продають там морозиво за 183 грн, вершкове масло за 105136 грн та цукерки за 637 грн, пише “Обозреватель”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого не слід робити в окупованому Херсоні експерт дав поради

“Сьогодні пішла на екскурсію в АБЦ колишній наш АТБ. Товару повно. Але ціни дуже високі, як на мою зарплату. Наприклад, мило Dove, яким я завжди користувалася, більше мені недоступне. Нагадаю, до війни маленький шматок коштував 18 грн, великий 25 грн. Невже вони думають, що ми тут усі мільйонери?” пише мешканка захопленого Херсона.

У Мелітополі Запорізької області дешеві лише овочі, зелень та фрукти. Їх продають місцеві фермери.

“Ті товари, які завозяться з Криму, коштують у три-чотири рази дорожче, ніж на підконтрольній Україні території. Це велика проблема, адже у місті 70 відсотків безробітних, у них немає можливості купувати такі дорогі продукти”, розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Президент Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати південні регіони України. Для цього збираються мільйонні бойові сили, які будуть оснащені західною зброєю, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Військове керівництво має розробити плани звільнення.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим.

ЗСУ готуються до контрнаступу на Херсон. Цьому сприяють точкові удари захисників по складах боєприпасів російських військ у тимчасово захопленій Херсонській області.

Українські військові тісно співпрацюють із херсонськими партизанами, які координують і наводять на знищення складів в області.