Частину країни завтра заллє. Решту регіонів замучить спека

Завтра в Україні потеплішає.

Літня погода почне відновлюватися проти сьогоднішньої, майже осінньої, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. Принаймні в північних та західних областях.

“Дощовий циклон завтра відступить, опади припинятимуться. Переважатиме суха погода, з’явиться сонечко. Лише північні області та північно-східну частину України ще зачепить мокрим хвостом атмосферний фронт цього циклону. Там імовірні періодичні дощі та грози”, йдеться у повідомленні.

Температура повітря 14 липня у більшості областей становитиме цілком комфортні +22…28°С.Прохолодніше повітря затримається на північному сході України на Сумщині, Харківщині, Полтавщині, частині Чернігівщини та Луганщини, +19…22°С. А ось на Закарпатті та на Одещині передбачається спека до +30°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну суне негода: де чекати на вітер і грози

У Києві в четвер похолодання зміниться теплою погодою, до +24°С, сонячними проясненнями та помірнішим вітром північно-західного напрямку.

“Хіба десь який зальотний дощик ще не встигне втекти”, додала синоптикиня.

Цього літа в Україні очікуються аномально високі температури. Особливо спекотно буде в західних областях. У серпні температура повітря може відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця.