Ватажок ОРДО сказав, як стратять військовополонених іноземців

Бойовики так званої ДНР стратять полонених іноземців британців Ейден Асліна і Шона Піннера й мароканця Саадуна Брагіма, якщо їхню апеляцію не задовольнить “суд” ОРДО.

Військовополонених, які обороняли Маріуполь від російських окупантів, розстріляють. Про це заявив ватажок ОРДО Денис Пушилін в ефірі російської пропагандистської програми “Соловйов. Live”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юристка прокоментувала “засудження до страти” захисників Азовсталі

“Всі іноземці подали на оскарження в апеляційному порядку. Чекаємо засідання суду. Якщо суд визнає відповідною міру покарання, то тоді будуть передані справи у виконавчу службу для реалізації вироку. (Страта. Gazeta.ua) передбачена через розстріл”, заявив Пушилін.

Бойовики так званої ДНР “засудили” до смертної кари трьох іноземних воїнів, які захищали Україну. Про це 9 червня повідомили російські ЗМІ.

Так званий верховний суд ДНР заявив про “вирок” британцям Ейдену Асліну, Шону Піннеру і марокканцю Саадуну Брагіму. Також окупанти заявили, що полонені “можуть оскаржити рішення” і “просити про помилування”.

Дали іноземним захисникам України місяць на “оскарження рішення” так званого суду.

Однак на іноземних громадян, які служать у лавах Збройних сил України, поширюється правовий статус комбатантів. Цей статус наділяє їх правом на поводження з ними як з військовополоненими, якщо вони потрапили до рук ворога. Це значить, що вони захищені Женевською конвенцією.

Марокканець і британець, засуджені підтримуваним Росією сепаратистським судом так званої ДНР до смертної кари за боротьбу за Україну, оскаржили свої вироки. “Суд” отримав апеляції від адвокатів Саадуна і Піннера. Інший засуджений британець, Ейден Аслін, ще не подав апеляцію.

Родичі британців і марокканця відзначають, що вони були призвані воювати на боці української армії, а значить, не найманці, а солдати, які підпадають під захист Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.