Понад 55 вибухів: Росія гатить по Сумщині зі своєї території

Загарбники продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини з території Росії.

Учора під ворожим вогнем опинилися Білопільська, Краснопільська та Шалигінська громади, повідомила 13 липня Державна прикордонна служба України.

“Із російських Волфіно та Тьоткіно ворог тричі обстріляв території Білопільської громади. Вогонь вели мінометами 82-го калібру та зі ствольної артилерії, усього зафіксували 30 вибухів”, ідеться в повідомленні.

З російської Колотилівки, із застосуванням мінометів 82 мм, обстріляли населений пункт у Краснопільській громаді, зафіксували до 10 “приходів”.

“Із російського села Анатоліївка ворог гатив мінометами калібру 120 мм по околиці Шалигінської громади, 18 вибухів”, звітує ДПСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколаївщину атакували російські терористи: є загиблі

О 6:00 росіяни відкрили вогонь по одному із сіл на Путивльщині.

“Вісім прильотів, потрапляння на подвір’я мирних мешканців. Пошкоджено будинок”, повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький в Telegram.

За останні тижні кількість ворожих атак на Сумську та Чернігівську області зросла. Окупанти обстрілюють регіони щодня по кілька разів.

На Сумщині це може бути пов’язано з тим, що загарбники непокояться через можливий контрнаступ Збройних сил України на їхньому напрямку, вважає Живицький.