Ставленики Кремля “розганяють” фейки про війну в Україні – РНБО

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 13 липня.

Пропагандистські засоби масової інформації Російської Федерації поширюють черговий фейк щодо війни в Україні, повідомила у середу пресслужба ЦПД у Telegram.

“Пропагандисти РФ повідомили, що нібито знайшли у Рубіжному на Луганщині рапорт командира батальйону “Карпатська Січ” щодо розстрілу рядового за невиконання наказу. Зважаючи на велику кількість помилок та русизмів у тексті “рапорта”, можна дійти до висновку, що сам “документ” є сфабрикованим, а інформація в ньому не відповідає дійсності”, повідомляють у РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони РФ придумали чергову брехню, щоб очорнити ЗСУ

Чергову маніпуляцію поширює також так звана очільниця “МЗС” ОРДО Наталя Ніконорова. Вона заявила, що “територія Донецької області увійде до складу РФ як республіка, тому що має свій прапор та гімн, за ці символи сьогодні борються”.

Воєнний псевдоаналітик зі Сполучених Штатів Америки Скотт Ріттер заявив, що військові РФ одні з найкращих у світі.

“У США немає армії, яка б могла вести повномасштабну війну в Європі. Якщо Джо Байден приведе країну до зіткнення з росіянами, американська армія програє, оскільки війська РФ готові не лише до бою, але й до перемоги”, дезінформує так званий експерт.

Російська Федерація минулого тижня поширювала фейки про “зрадницькі” настрої в Європі на тлі заяви лідерів країн “Великої сімки” про готовність підтримувати Україну до повної військової перемоги.