Експерти повідомили, на яких напрямках провалилися спроби наступів окупантів

Війська рф в останні дні зробили спроби наступу на північ від Слов’янська, на схід від Сіверська і на північ від Харкова. Завдяки злагодженій роботі ЗСУ спроби просунутися вперед на всіх напрямках були провалені.

На думку експертів ISW, російські підрозділи поки залишаються на оперативній паузі, продовжуючи перегрупування сил, також частина військ відведена на відпочинок, переобладнання і відновлення.

Регулярні обстріли критичних районів на сході України аналітики ISW пояснюють тим, що окупанти намагаються створити умови для майбутніх наземних наступальних дій, а також виробляють обмежені атаки.

Нагадаємо, сьогодні пара штурмовиків збройних сил України завдали удару по складу боєприпасів та скупчення противника в районі Новопетрівки Херсонської області.

Нагадаємо, 10 липня ЗСУ двічі вдарили по військовій базі росгвардії у тимчасово окупованому Херсоні. Захисники спалили тилові бази ворога на півдні за допомогою американських систем HIMARS.

Внаслідок атаки загинув командир російської 20-ї мотострілецької дивізії (Волгоград) Олексій Горобець. Крім того, під час удару міг загинути чи отримати поранення один із топ-офіцерів рф, полковник Олександр Нечипуренко.

Ввечері 11 липня ЗСУ знищили великий склад боєприпасів і парк автотехніки росіян у тимчасово окупованому місті Нова Каховка на Херсонщині. Вибухи тривали вдень 12 липня.

Також наші захисники ліквідували склад боєприпасів рашистів у селі Чарівному Бериславського району Херсонської області.

У росії виникла паніка, оскільки американська реактивна система залпового вогню HIMARS зруйнувала міф про непереможність російських протиракетних систем С-300 та С-400.