ЗСУ відбили окупантів із двох сіл на Донбасі. Ворог готується до нового штурму

На Слов’янському напрямку Збройні сили України зупинили штурм окупантів в Довгенькому та Долині.

Ворог може почати новий штурм для для покращення тактичного положення та створення сприятливих умов для ведення наступу в напрямку Ізюм Слов’янськ. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

Противник не припиняє артилерійські обстріли в районах населених пунктів Долина, Дібрівне, Курулька, Мазанівка, Адамівка, Вірнопілля, Гусарівка, Чепіль, Велика Комишуваха, Краснопілля, Хрестище, Довгеньке та Маяк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слов’янськ обстрілюють з РСЗВ та артилерії – мер

На Краматорському напрямку ворог активних дій не вів. Обстрілював із ствольної артилерії та мінометів в районах населених пунктів Тетянівка, Миколаївка, Крива Лука, Сіверськ, Серебрянка, Спірне. Завдав авіаційного удару неподалік Верхньокам’янського.

На Бахмутському напрямку окупанти обстрілювали райони Берестового, Білогорівки, Соледара, Покровського, Бахмута, Опитного, Веселої Долини, Вершини, Травневого, Кодеми, Торецька і Шумів. Завдав ракетно-авіаційних ударів по Торецьку та Райському та авіаударів неподалік Берестового.

Вів повітряну розвідку з безпілотників типу “Орлан-10” та задіював диверсійно-розвідувальні групи.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках, вів артилерійські обстріли в районах населених пунктів Авдіївка (Коксохімічний завод), Веселе, Мар’їнка Новомихайлівка, Павлівка, Причистівка, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка та Камʼянське. Завдав авіаційних ударів неподалік Кам’янки, Авдіївки та Новомихайлівки.

Російські окупанти зазнали значних втрат на Слов’янському напрямку, провалили штурм і втекли. Ворожі підрозділи вели штурмові дії, намагалися покращити тактичне положення поблизу Краснопілля, Довгенького, Мазанівки та Іванівки. Українські воїни вміло оборонялися, завдали окупантам значних втрат і змусили їх тікати. З таким же результатом завершилася ворожа спроба розвідки боєм неподалік Долини.