Ворог імовірно шукає позиції ЗСУ біля Білорусі – подробиці

На Волинському та Поліському напрямках ворог може почати розвідувати позиції та діяльність українських військ біля кордонів із Білоруссю.

На Сіверському напрямку в прикордонних районах Брянської та Курської областей Росії окупанти утримують свої підрозділи, повідомляє Генштаб у зведенні.

Артилерія противника обстріляла Старикове й Нову Слободу Сумської області та Миколаївку і Карповичі Чернігівської області. Використовували там безпілотник та засоби радіоелектронної боротьби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напад із боку Білорусі: американські аналітики оцінили загрозу

На Харківському напрямку обстріляли місто Харків та населені пункти Соснівка, Стара Гнилиця, Українка, Замулівка, Петрівка, Черкаські Тишки, Коробочкине, Прудянка, Чорноглазівка, Кутузівка, Старий Салтів, Нове, Байрак, Дементіївка і Золочів.

З району Дементіївки загарбники хотіли витіснити Збройні сили України. Але українські бійці відбили кілька штурмів села та змусили ворога відійти.

Розмови про можливе вторгнення білоруської армії в Україну не стихають від 24 лютого. Самопроголошений президент Олександр Лукашенко заперечує це. Нещодавно заявив, що Білорусь “не хоче воювати з Україною”. На його думку, українська сторона “зацікавлена, щоб виставити Росію та Білорусь фашистами”. Лукашенко вважає, що його країну нібито намагаються втягнути у війну в Україні.

3 липня диктатор заявив, що він підтримує повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардує військові та цивільні цілі, обстрілює територію України ракетами, здійснює десантування, використовує гелікоптери.