Зеленський зустрівся із міністром оборони Польщі

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром національної оборони Польщі Маріушем Блащаком.

Про це повідомив сайт глави держави.

“Міністерство оборони Польщі підтримує українську армію, міцність Збройних сил України. Це підтвердження того, що ми разом у нинішній складній ситуації у цій трагедії, що відбувається зараз в Україні через російську агресію”, сказав Зеленський.

Президент висловив переконання, що в майбутньому, вже в мирний час, відносини між Україною і Польщею розвиватимуться і країни ще більше зближуватимуться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб показав, як подарунок Польщі боляче “кусає” росіян

Глава держави також упевнений у посиленні оборонної співпраці двох держав.

Також Зеленський від імені українського народу та від себе особисто подякував Польщі за підтримку громадян України, які знайшли на території сусідньої країни прихисток від повномасштабної російської війни.

Блащак подякував Зеленському та всьому українському народові за стійкість у протистоянні агресору.

“Дякую, пане президенте, за вашу позицію, тому що свобода й незалежність України це свобода й незалежність Польщі. Дякую, що бережете нас”, сказав.

11 липня президент Зеленський вніс законопроєкт, за яким громадяни Польщі та члени їхніх родин отримають можливість легального перебування на території України протягом 18 місяців.

Минулого місяця Польща підписала найбільшу угоду за останні 30 років про постачання зброї для України. Західний сусід поставить понад 50 гаубиць Krab. У Києві відбулися українсько-польські міжурядові консультації.