Росіян вразив професіоналізм мінометників та артилеристів ЗСУ – перехоплення СБУ

Російські окупанти заздрять “ювелірній” роботі українських мінометників та артилеристів.

Про це свідчить нова телефонна розмова загарбників, яку перехопила Служба безпеки України й виклала у Facebook 12 липня.

“І це обговорення перехопили ще до Нової Каховки, Херсона та Чорнобаївки тобто до того, як ЗСУ почали використовувати високоточні HIMARS. Тож зараз у російських загарбників палає ще більше у прямому, і переносному сенсах”, ідеться в повідомленні.

СБУ стверджує, що у перехопленні про професіоналізм українських “ювелірів” розповідає командир розвідроти ворога. Він скаржиться другові, що вони ледь втримують позиції в селищі Довгеньке на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Шакалу шакаляча смерть”. В Харківській області знищили ще одного гауляйтера

“Вони (українські захисники. Gazeta.ua) підіймаються та дивляться дронами, куди потрапляють. І починають мінометити. За добу сім одиниць техніки спалили просто: КамАЗ броньований, ще якусь х*йню там”, визнав окупант.
Особливу стурбованість у загарбників викликає те, наскільки точно українські бійці влучають в ціль.

“У них мінометники та артилеристи точно стріляють, прям п*здец. Вони пристрільні…” каже загарбник.

Обережно, запис містить ненормативну лексику

HIMARS − це американська високомобільна реактивна система залпового вогню. Призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів протиповітряної оборони, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів.

Перші HIMARS прибули в Україну 23 червня. Зараз на озброєнні української армії таких систем чотири.

8 липня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав наказ про виділення нового пакета безпекової допомоги для України на суму $400 млн. Він передбачає ще чотири РСЗВ HIMARS.