На Чернігівщині у сховку знайшли “подарунки” від військових РФ

На Чернігівщині поліцейські знайшли схрон зброї та боєприпасів, залишений військовими Російської Федерації.

Їх передали на потреби Збройних сил України. Про це повідомила поліція Чернігівської області у Facebook.

“Під час відпрацювання населених пунктів, які тимчасово перебували під окупацією військ Російської Федерації, поліцейські виявили поблизу одного з сіл Чернігівського району сховок зі зброєю та боєприпасами”, йдеться в повідомленні.

Залишили боєприпаси і зброю військові у покинутій будівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів знову став квітучим показали, які композиції висадили в місті

“У схроні зберігалися: гранатомет РПГ-27; два цинки з набоями до автоматичної стрілецької зброї калібрів 7,62 мм та два цинки 5,45 мм; 6 ручних гранат Ф-1 та РГД-5 з запалами до них; 6 ручних кумулятивних гранат для враження танків; дві тротилові шашки з детонаторами; дві протитанкові міни”, також зазначили в поліції.

Все знайдене вилучили. Зброю та боєприпаси передали ЗСУ.

Правоохоронці нагадали: у разі виявлення боєприпасів, військової техніки, інших небезпечних чи підозрілих предметів повідомляйте до поліції.

У Чернігівській області групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Державної служби України з надзвичайних ситуацій за вихідні виявили 250 вибухонебезпечних предметів. Досі триває розмінування території області.

У Чернігові піротехніки Державної служби надзвичайних ситуацій під час розмінування міського пляжу “Золотий берег” знайшли залишки реактивних систем залпового вогню “Ураган”. У цей час в річці купалися місцеві, в тому числі і діти.