З танків і артилерії: росіяни обстріляли позиції ЗСУ на Запорізькому напрямку

Російські загарбники продовжують обстрілювати позиції українських захисників на Запорізькому напрямку. Так намагаються утримати зайняті ними рубежі.

Також окупанти атакують села й міста Запорізької області й нищать будинки цивільних. Про це повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв 12 липня в Telegram.

“Протягом минулої доби ворог здійснив 52 обстріли позицій наших захисників із танкового озброєння та реактивної і ствольної артилерії. Відомо про обстріли в районі Гуляйполя й Оріхова, а також селища Залізничне, села Мала Токмачка Пологівського району та сіл Степове й Кам’янське Василівського району”, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зґвалтовані та зі слідами катувань: на Запоріжжі окупанти масово дезертують

Також у результаті російських атак були зруйновані об’єкти цивільної інфраструктури в Гуляйполі, Оріхові, Малій Токмачці, а також у Преображенці Пологівського району.

“Усі ці воєнні злочини фіксують наші правоохоронці. І за кожен зруйнований дім, за кожну понівечену долю рашистів чекає сувора розплата. Когось на полі бою, а когось у суді. Усі до одного відповідатимуть за горе, спричинене українцям”, додав Куртєв.

З самого початку повномасштабної війни Запорізька область стримує ворожі сили та не дає просунутися їм углиб країни.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Російські окупанти намагаються утримуватися на рубежах відступу. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території.

Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон захопили майже на 60%.

На вечір 28 червня понад 360 жителів Запорізької області перебувають у полоні в російських окупантів. Приблизно 150 із них у заручниках. Про це заявив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух.