Росіяни готуються до бойових дій у Херсоні – ISW

У тимчасово окупованому Херсоні російські війська готуються до бойових дій в межах міста.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 11 липня.

За даними депутата обласної військової адміністрації Сергія Хланя, противник посилив заходи безпеки та фільтрації навколо Херсона. Це на випадок, якщо український контрнаступ досягне міста.

Зазначається, що російські військові не розпочинали наступальних дій на південному напрямку та зосередилися на утриманні своїх оборонних позицій. Також окупанти продовжували завдавати авіаційних, артилерійських і ракетних ударів по всій південній лінії зіткнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський віддав наказ звільнити південь України: в Держдумі РФ відреагували

Тим часом українські війська вдарили по російських складах боєприпасів та командних пунктах у Херсоні та Запорізькій області.

Окупанти перенесли місце розвантаження військової техніки з Олешок до Раденська подалі від Херсона. Імовірно, у відповідь на посилення ударів Збройних сил України по військовій інфраструктурі Росії в місту та його околицях, за даними ISW.

Президент Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати південні регіони України. Для цього збираються мільйонні бойові сили, які будуть оснащені західною зброєю, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Військовове керівництво має розробити плани по звільненню.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим.

ЗСУ готуються до контрнаступу на Херсон. Цьому сприяють точкові удари захисників по складах боєприпасів російських військ у тимчасово захопленій Херсонській області.

Українські військові тісно співпрацюють з херсонськими партизанами, які координують і наводять на знищення складів в області.