ЗСУ відігнали окупантів на Слов’янському напрямку

На Слов’янському напрямку штурмували Мазанівку, Іванівку та Долину.

Всі дії ворога були невдалими. Наші воїни відігнали окупантів назад. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

Противник обстрілював із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Чепіль, Велика Комишуваха, Барвінкове, Дібровне, Мазанівка, Богородичне та Адамівка.

Ворог намагається покращити тактичне положення на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Обстрілює позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення. Застосовує штурмову та армійську авіацію. В окремих районах проводить фортифікаційне обладнання передових позицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть і розруха – “русскій мір” перетворив багатолюдну Павлівку в мертву зону

На Донецькому напрямку активних дій ворог не вів. Зафіксовано артилерійські обстріли неподалік Стародубівки, Маяків, Райгородка, Сіверська, Кривої Луки, Донецького, Верхньокам’янського, Спірного та авіаудар неподалік Серебрянки.

На Бахмутському напрямку противник обстрілював із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Яковлівка, Берестове, Покровське, Соледар, Білогорівка, Вершина, Новолуганське, Кодема, Бахмут та Весела Долина.

Завдав авіаційних ударів неподалік Берестового, Білогорівки та Вершини.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілюють з артилерії райони Авдіївки, Мар’їнки, Новомихайлівки, Новоселівки, Опитного, Новобахмутівки, Вугледара, Гуляйполя, Залізничного, Малої Токмачки, Оріхова, Степового та Кам’янського.

Завдали авіаудару поблизу Новоандріївки парою літаків Су-25.

10 липня, окупаційні війська Росії намагалися безрезультатно просунутися про трьох напрямках у Донецькій області. Ідеться про Бахмутський та Лиманський напрями. Також про Донецький Мар’янка, Красногорівка, Авдіївка. Ворог успіху не мав, відійшов. Збройні сили України позиції тримають і ворог немає можливості просунутися.

Разом з тим терористи не припиняють обстрілювати цивільну інфраструктуру регіону. Обстріли на Донеччині фіксують по всій лінії фронту. Попри це, евакуація з області триває. На Донеччині досі залишаються понад 340 тис. мирних жителів.