Маріуполь підтопило. Машини плавають в нечистотах – відео

У захопленому росіянами Маріуполі Донецької області затоплює вулиці через негоду.

Якщо дощова погода протримається декілька днів, то через затоплені вулиці будинки, які найбільше постраждали від обстрілів, почнуть падати. Адже вода просто вимиє фундаменти, зазначив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко 11 липня в Telegram.

“Гарна новина вода є. Погана її забагато. Очікувано: перша гроза, і місто перетворено на Венецію. Гірше на Венецію з нечистот. Забиті зливові відводи та каналізація опинилися на вулицях. Озера. Річки”, повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі діти купаються в калюжах: фото

Наголосив, що важко уявити, що відбувається в будинках і квартирах, де пошкоджений дах.

“Маріуполь місто, де кожний прояв погоди стає катастрофою. Маріупольці, вимагайте від окупантів термінову водолазну чистку відводів. І тримайтеся подалі від розтрощених будівель”, застеріг Андрющенко.

Жителів тимчасово захопленого Маріуполя Донецької області, які досі залишаються в місті, закликають евакуюватися. Серед причин термінової евакуації, зокрема, зруйнована інфраструктура, яку неможливо відновити до зими. Це означає відсутність газопостачання й теплопостачання, проблеми з водою та електрикою.

Також, зазначив Андрющенко, у місті не працюють медзаклади, бо немає лікарів, обладнання розікрали.

У Маріуполі на Донеччині медицина скотилася до Середньовіччя. Замість лікування людям відрізають кінцівки. Нещодавно житель поранився під час обрізання нігтів. У результаті заніс інфекцію. Лікарям, через відсутність медикаментів, довелося провести ампутацію. У XXI ст. людина залишилася без пальця через звичайний поріз. Такі “швидкі рішення” приймають постійно.