Офіс президента похвалив Ахметова, а Ткаченко – здивований

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко відреагував на рішення компанії SCM, що належить олігарху Рінату Ахметову, вийти з медіабізнесу.

Про це міністр заявив в ефірі телемарафону.

“Єдине, що я можу сказати на цей момент, це серйозна новина. Тому що “Медіа Група Україна” одна з чотирьох найбільших приватних медіагруп. Це не може не позначитися на ринку. Бо ринок і так на сьогодні дуже просів через війну. Дізнаємось більше інформації тоді зможемо коментувати більш детально. Це прецедент”, заявив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов шантажує Україну в енергетиці – журналістське розслідування

Тим часом в Офісі президента пов’язали такий крок з законом про деолігархізацію.

“Ключова риса зрілих держав обов’язковість виконання законів. Закон про деолігархізацію початок нової сторінки у відносинах держави та бізнесу. Відносинах, заснованих на прозорості та відмові від кулуарщини. Сьогодні маємо гідний приклад від групи СКМ закон один для всіх”, написав радник керівника ОП Михайло Подоляк.

11 липня Рінат Ахметов заявив, що його інвестиційна компанія SCM виходить з медійного бізнесу.

Цього тижня “Медіа Група Україна” відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій наших каналів і від ліцензій наших друкованих медіа в Україні, заявив олігарх.

Ахметов найбагатша людина в Україні. Його статки оцінюють $7,6 млрд. Бізнес Ахметова складається з двох великих секторів – металургія та енергетика: ДТЕК і Метінвест.

Торік ЗМІ повідомляли, що олігарх придбав за 200 млн будинок у місті Сен-Жан-Кап-Ферра у Франції.