“Другої нагоди може не бути” – маріупольців закликають негайно евакуюватися

Жителів тимчасово захопленого Маріуполя Донецької області, які досі залишаються в місті, закликають евакуюватися.

Про це написав радник міського голови Петро Андрющенко в Telegram 11 липня.

“Дорогі маріупольці, що залишаються в місті в надії на покращення. У вас зберігається не так багато часу, аби покинути місто й опинитись в цивілізованих умовах та безпеці. Шлях додому. Другий тиждень окупанти відкрили канал евакуації в Запоріжжя. Так, вони прикривають власні військові маневри: ви самі бачите колони техніки, що рухаються через місто. Але поки є шлях користуйтесь. Другої нагоди може не бути”, наголосив він.

Серед причин термінової евакуації, зокрема, зруйнована інфраструктура, яку неможливо відновити до зими. Це означає відсутність газопостачання й теплопостачання, проблеми з водою та електрикою.

Також, зазначив Андрющенко, у місті не працюють медзаклади, бо немає лікарів, обладнання розікрали.

“Безпека. Не таємниця, що поліція окупантів працює: а) на окупантів, б) в зв’язці з злочинцями. Поліція окупантів це не про безпеку, а про заробіток. То дуже швидко в місті набере потужності третя сила криміналітет”, додав він.

Також, за словами радника мера Маріуполя, на півдні країни вже триває контрнаступ українських бійців.

“До того ж, зброя наших партнерів дістає вже глибоко в тил ворога. А ви зараз саме тил ворога. Ви бачите, як окупанти розміщують склади, бази й казарми серед ваших будівель. Все це мішень. А ви поруч, тому що ви живий щит для росіян. В разі влучання в склад БК страждають квартали поруч від детонації снарядів. Не наражайте себе на небезпеку”, підкреслив Андрющенко.

Додав, що восени окупаційна влада планує офіційно розпочати мобілізацію в захопленому Маріуполі.

“Всіх без виключення. І це не українська мобілізація, де потрібен досвід і військова спеціальність. Тут потрібне гарматне м’ясо. Тому біжіть, поки є час”, підкреслив радник.

Доповнюється.