Аби сісти за стіл переговорів: у МВС попередили про залякування з боку Росії

Російський агресор не матиме успіхів на передовій у найближчій перспективі. Тому кремлівські пропагандисти ще більше залякуватимуть українців, аби змусити до переговорів.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов під час національного телемарафону.

“Ми бачимо зараз, що у найближчій перспективі у ворога не буде певних перемог на лінії фронту. Ворог зупинився, про це він офіційно заявив, про певну оперативну паузу. Хоча це, по суті, неможливість просуватися”, сказав він.

За його словами радника, за останні два тижні українські війська знищили близько 30 російських складів з боєприпасами. Це також сповільнить окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Партизани передали привіт”: на Херсонщині ліквідували зрадника

“Звичайно, зараз стратегією ворога буде боротьба проти нашого гуманізму, проти цивільного населення, можливість залякування, щоб змусити сісти за стіл переговорів”, запевнив він.

Зазначив, що загарбники розуміють: далі їм просуватися буде все важче.

“Ворог зараз перебуває на певному піку. Якщо будуть просування, то вони будуть несуттєвими. Зараз у нього найкращі позиції, щоб змусити нас сісти за стіл переговорів”, додав Смірнов.

На тимчасово захоплених територіях Запоріжжя окупаційна влада погрожує населенню смертною карою. Також почалася нова хвиля викрадення людей. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

“Кілька днів тому, під час служби, був викрадений на центральній площі міста один з місцевих пастирів. Сьогодні ми не знаємо, де він перебуває. Також було викрадено кількох активістів. Усе це робиться для того, аби залякати мирне населення, щоб показати, що будь-який спротив чи непокора неможливі”, – повідомив він.

За його словами, на підтвердження цього місцеві гауляйтери на центральних каналах російської пропаганди зробили заяви, що вони пропонують ввести на тимчасово окупованих територіях смертну кару.

99% громадян в Мелітополі чинять опір окупаційній “владі”. Нещодавно місцеві фермери підсунули окупантам отруєну черешню, яка викликала масові захворювання у окупантів.