Прем’єр-міністр Нідерландів приїхав на Київщину: перші фото

У понеділок, 11 липня, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте прибув на Київщину в рамках офіційного візиту в Україну.

Іноземний гість відвідав зруйнований росіянами Ірпінь, повідомив мер міста Олександр Маркушин у Telegram.

“Щойно спілкувався з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Передав йому презентації руйнувань нашого міста та попросив допомоги його країни у відбудові зруйнованого житла ірпінців, наших шкіл та дитсадків”, написав Маркушин.

Міський голова також подякував Рютте “за вагому підтримку” України та українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прем’єру Нідерландів: якщо Україні не місце в ЄС, скажіть це чітко

Нідерландського прем’єра також супроводжував голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

“Бородянка, Буча, Ірпінь про трагічні події в цих населених пунктах знає весь світ. Проте жодні фото чи відео не передають того жаху, що залишили після себе окупанти. Вдячні політикам, які особисто приїжджають в область”, прокоментував він приїзд Рютте в Telegram.

За словами чиновника, Рютте висловив свою підтримку Україні. Також прем’єр наголосив, що країни “мають об’єднуватися в допомозі Україні”.

6 липня до Києва приїхав прем’єр-міністр Ірландії Міхол Мартін. Під час візиту він провів низку зустрічей, які мають підтвердити солідарність Ірландії з Україною. Зустрівся, зокрема, з президентом Володимиром Зеленським.

Мартін побував на Київщині. Відвідав Бородянку, Бучу та Ірпінь. Побачив руйнування, спричинені атаками окупантів під час вторгнення Російської Федерації в Україну.