Битва за Донеччину: ЗСУ “завернули” окупантів на трьох напрямках

Минулої доби, 10 липня, окупаційні війська Росії намагалися безрезультатно просунутися про трьох напрямках у Донецькій області.

Ідеться про Бахмутський та Лиманський напрями. Також про Донецький Мар’янка, Красногорівка, Авдіївка, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко в телемарафоні “Єдині новини”, передає Gazeta.ua.

“Ворог успіху не мав, відійшов. Збройні сили України позиції тримають і ворог немає можливості просунутися”, запевнив він.

Додав, що наступальні дії ворога на Донеччині все ще не мають успіху. Здійснюють їх окупанти час від часу невеликими групами.

“Але розуміючи, яка кількість БТГР противника зосереджена на Бахмутському та Лисичанському напрямках, саме до міст Бахмут, Слов’янськ та Краматорськ, ми розуміємо, що подальші агресивні дії ворога будуть. Ми вживаємо всіх заходів, щоб та оборона, яку ми будуємо, була досконалішою. І дала можливість зупинити ворога. Потім вже можна буде говорити про деокупацію”, сказав Кириленко.

Разом з тим терористи не припиняють обстрілювати цивільну інфраструктуру регіону. Обстріли на Донеччині фіксують по всій лінії фронту, стверджує Кириленко.

Попри це, евакуація з області триває. На Донеччині досі залишаються понад 340 тис. мирних жителів.

“На вихідних евакуація дещо знизилася. Минулої доби евакуювали 252 особи з Бахмутського та Покровського районів. Більшість з них з Бахмутського району. Ми працюємо, щоб вона (евакуація. – Gazeta.ua) була більш ефективною”, зазначив Кириленко.

Доповнюється…