“Напряму не вийде” – Кім про евакуацію жителів Херсонщини на підконтрольну Україні територію

Жителі окупованої Херсонщини не можуть напряму евакуюватися на підконтрольну Україні територію, як до цього закликає влада.

Росіяни їх не випускають, повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в телемарафоні “Єдині новини”, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ще більше горітиме командних пунктів РФ” Кім прокоментував наказ Зеленського звільнити південь

“Ворог не випускає через лінію фронту ні гуманітарну допомогу, нічого. Тому люди мають можливість евакуюватися тільки “по великому колу”. Напряму це не відбувається, тому що ворог не випускає приватні автомобілі з окупованої території”, наголосив Кім.

Миколаївська область постійно потерпає від ворожих ракетних ударів. Росія залякує українців, аби вимагати миру на своїх умовах, за словами чиновника.

Президент Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати південні регіони України. Для цього збираються мільйонні бойові сили, які будуть оснащені західною зброєю, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Військовове керівництво має розробити плани по звільненню.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим. Це необхідно, щоб ЗСУ під час наступу не наражали на небезпеку цивільне населення, заявила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.