Битва за Харківщину: Генштаб повідомив останні новини

На Слобожанському напрямку підрозділи противника намагаються утримати зайняті рубежі на Харківському напрямку та не допустити просування українських захисників.

Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 11 липня.

“Ворог вживає заходів для забезпечення підрозділів матеріально-технічними засобами”, ідеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синєгубов сказав, чи планується евакуація з Харкова

За даними командування, окупанти не припиняють обстрілювати мирні міста та села Харківщини. Вгатили в районах Харкова та населених пунктів Базаліївка, Петрівка, Руські Тишки, Слатине, Прудянка, Рубіжне і Благодатне. Атакували з артилерії, реактивних систем залпового вогню та танків.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін у чисельному складі та характері діяльності не зафіксували, за даними Генштабу.

“Ворог обстріляв зі ствольної артилерії район населеного пункту Карповичі Чернігівської області”, зазначили у зведенні.

Уранці 11 липня терористи знову вдарили по Харкову. Росіяни поцілили ракетою в шестиповерховий житловий будинок в центрі міста. На 4:30 рятувальники вже витягнули з-під завалів літню жінку. Чи є ще постраждалі або жертви, поки невідомо. В ураженому будинку могли були ще люди. Рятувально-пошукові роботи тривають.

Росія може спробувати ще раз піти в наступ на Харківщину, оскільки регіон і обласний центр є принциповою метою для російських військ, заявив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Запевнив, що Харків і область готові до можливого наступу російських військ.