Доводиться терпіти – Бербок сказала, чи може Захід втрутитись у війну

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок висловила жаль щодо того, що армії західних країн не можуть втрутитися у війну в Україні.

Жодних безпольотних зон в Україні не буде, сказала вона у коментарі Spiegel.

“Наприклад, я хотіла пообіцяти, що ми гарантуємо гуманітарні коридори зі спірних районів в Україні. Але ми не можемо собі цього дозволити. Така обіцянка мала б бути підкріплена військовим шляхом”, каже Бербок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: показали свіжу карту бойових дій

Вона поскаржилася на військову безпорадність Заходу в Україні.

“Доводиться терпіти той факт, що ти нічого не можеш зробити, це інколи жорстокість зовнішньої політики”, каже вона.

Хороша зовнішня політика вимагає збереження холоднокровності, додала Бербок. Момент, коли вона побачила фотографії розстріляних дітей під час візиту в Україну, став одним із найгірших за час її перебування на посаді міністерки.

“Це все говорить про те, що зараз неможливо домовитися з цим Путіним”, підсумувала вона.

Російські окупанти переміщують окремі підрозділи в район Білогорівки Сіверськодонецького району. Обстрілюють населені пункти зі ствольної артилерії. З танків б’ють в районах населених пунктів Сіверськ, Переїзне, Григорівка, Верхньокам’янське та Білогорівка. Завдали авіаударів неподалік Слов’янська, Сіверська і Серебрянки. На Слов’янському напрямку ворог обстріляв позиції наших військ. Провів розвідку боєм штурмовою групою в районі населеного пункту Долина. Успіху не мав. Відійшов.